bouwfraude

Het Bouwfraude Duo (zie hieronder) is inmiddels ook een trio onder de naam 'halfwittgenstein'. Samen met Donné Brok (drums) spelen Martin (gitaar) en Jan (electronica) energieke improvisaties die vooral ritmisch en geluids gericht zijn.

Het bouwfraude duo bestaat uit Martin Luiten en Jan den Besten. Martin speelt meestal (slide)gitaar en Jan sampled en bewerkt het geluid van Martin ter plekke met diverse electronica (oa twee kaosspads). Hun huidige geluid beweegt zich tussen vreemde bluesy melodieën tot minimale soundscapes.
Martin en Jan speelden al vaker samen. Als duo ooit op het festival achterput. En in het bouwfraude kwartet.

Een typisch geval van bouwfraude kwartet, zo begon het ergens in 2001. Een aantal leden van the Girlfriends en Cell Aesthetics stonden zonder enige vorm van voorbereiding op het podium van Merleyn in Nijmegen. Het kwartet bestaande uit Dries, Rob, Martin en Jan bleven zo nu en dan samen verschrikkelijke teringherrie spelen. Dries, Rob en Martin vormden later Uw Hypotheekadvies en maken onder die naam nog steeds magere kutherrie. Het kwartet kwam op een mooie lenteochtend in 2006 wederom bij elkaar voor een bak herrie wat binnenkort nog zou kunnen resulteren in een cd'tje getiteld 'bedreigde diersoorten'.

duo kikker 0
duo kikker 1
duo kikker 2
duo kikker 4

dag dagpauwoog - bouwfraude duo

dag dagpauwoog - bouwfraude duo

zondag 3 juni 2007 - 15:00

Bouwfraude duo bij Dagpauwoog dag

Ter ere van het verschijnen van de cd/dvd 'Gietling', zal Dagpauwoog nog 1 keer feestelijk ronddwarrelen. Op deze zondagmiddag, vol met verassingen, muziekclipjes, eten & drinken zal Dagpauwoog onder de grond gelegd worden samen met bevriende muzikanten.
Dagpauwoog bestaat nu nog uit Gerco, Maaike en Rutger,.
Op die middag zullen de volgende acts optreden: Sleeping Dog, Frans de Waard, Wouter van Veldhoven, Soccer Committee en Bouwfraude Duo.
Aanvang 15.00 (tot 20.00), entree 5,- (mail even als je wilt komen)

vrijdag 1 juni 2007 - 20:00

Bouwfraude Duo bij Proeflokaal

Het SuperProeflokaal kun je ook wel zien als een ‘best of’ van het afgelopen seizoen. Een programma voor één keer in beide zalen van theater Kikker en – als gebruikelijk – gratis toegankelijk. Vanuit Muziektechnologie te Hilversum zullen een aantal groepen ‘hun ding’ komen doen. En dan gaat het om een presentatie van studenten Klankontwerp in een multidisciplinair werk met dans ("No Strings Attached" van Cecilia de Lima). Het 'beste van het afgelopen seizoen' wordt gebracht door een recordaantal acts (nou ja, bijna dan): de Miami Base Engine, Jan Schellink's "Starten met een Kikker?",het Bouwfraude Duo, Zimihc, Wessel Schrik, een Live Coding-contest om te bepalen wie de winnaar van dit seizoen wordt, en met in de pauzes "The In-Sucking Power of the General Excuse" door Sylvain Vriens & Laurens van der Wee! En dat is nog niet alles! Het SuperProeflokaal belooft een uniek event te worden waarbij u likkebaardend de vruchten plukt van experiment, eigenwijsheid en vasthoudendheid

dinsdag 31 oktober 2006 - 21:00

bouwfraude duo bij Proeflokaal

Het bouwfraude duo (Martin en Jan) spelen op het Proeflokaal. Zoals het er nu uitziet gaat Martin op een exotisch snaarinstrument spelen en gaat Jan dat electronisch bewerken en samplen met 2 kaosspads.