the follies

The Follies is een Utrechts improvisatietrio dat continue van stijl wisselt. Werden voorheen noise, blues en vederlichte avant-gardepop (denk David Sylvian) afgetast, The Follies anno 2010 brengen heftig ontregelende avant-rock die doet denken aan vintage Animal Collective en Vibracathedral Orchestra. Gewapend met drumpads, moodswinger, en een live sampling synth horten en stoten de drie heren zich door hun muziek heen.

Boys Portal - Follies

Boys Portal - Follies

dinsdag 20 september 2011 - 20:30

Follies op nieuw Proeflokaal

dinsdag 20 september: proeflokaal 89

Zoals elke derde dinsdag van de maand is er op 20 september een nieuwe editie van het Proeflokaal, in het Muziekhuis. Schade: 5 euro. Aanvang: 20.30

Op dinsdag 20 september is de feestelijke opening van het nieuwe Proeflokaal seizoen. Triornt en presentator Jochem van der Heide hebben een rituele inwijding van de nieuwe locatie in petto, en de volgende acts zullen optreden:

ARNE VAN DEN BERG,TRIONRT, BITEBITS, ORESTIS GOUMENOS  en THE FOLLIES:

The Follies is sinds haar onstaan in 2008 een improvisatiegezelschap dat geen muziekgenre spaart. Sinds twee jaar is het trio een portable krautrock outfit. De instrumenten en apparatuur moeten met de fiets en het OV vervoerbaar zijn. Met synths, akoestisch gitaar, effecten, digitale drums en meer klinkt de groep eigentijds; ergens tussen Emeralds en Flying Lotus in.

donderdag 30 september 2010 - 21:50

Follies bij club 3voor12 dB's

CLUB 3voor12

lees de Recensie

Natuurlijk kun je ook in het nieuwe seizoen elke laatste donderdag van de maand terecht voor lokaal en (inter)nationaal aanstormend talent in de leukste Club van Utrecht: Club 3voor12. In deze eerste club van het nieuwe seizoen internationale invulling door de Zwitserse one man electro rock n roll band URBAN JUNIOR. En uit Nederland niet minder dan vijf (!) topbands, te weten I Am Oak, the Follies, Shock & Awe, Grizzly Adams & Woost. Dat wordt een mooi feestje. reserveren via club@3voor12utrecht.nl!!

 

 

Met optredens van:

 

Urban Junior  (www.myspace.com/urbanjunior)
One Man Band Electro Rock 'n Roll op een van onze favoriete labels aller tijden: Voodoo Rhythm (al een aanbeveling op zich).

Woost  (www.woost.nl)
Timmert met het nieuwe album weer flink aan de weg en maakt met elke show nieuwe fans!

Als muziekhotemetoten als Gijsbert Kamer de loftrompet gaan steken, is argwaan doorgaans op zijn plaats. Maar zie, dit keer niet. I Am Oak is echt goed en de plaat On Claws ook!

the Follies  (www.badmintonerecords.nl/)
Improvisatie-trio met leden van voorheen In Julia's Mindscene is terug van weggeweest of was het nou weg van teruggeweest? Op Badmintone, het label waar we al geruime tijd niets meer van vernomen hebben...

Dance waar over nagedacht is...

De langverwachte debuutplaat van het trio Grizzly Adams (voorheen BoyLer) zou er dit keer wel echt eens kunnen zijn. Donkerbruine mannen-indie-wave-country-punk op Dying Giraffe records.

Zaal: 21:00 uur uur, entree gratis

zaterdag 4 september 2010 - 19:00

Follies treden 2 keer op in Gent

vrijdag 19 maart 2010 - 21:00

Follies in theater Kikker

Follies in theater Kikker

zondag 27 september 2009 - 17:00

the Follies ea in Vechtclub Utrecht

the Follies ea in Vechtclub Utrecht

dinsdag 13 januari 2009 - 21:00

Labelled IV: BMT EDITION

Labelled IV: BMT EDITION 13 Jan 2009
 met Roy Santiago, The Follies, Yoshimi

Labelled is a project set up by HKU students music managements. The organize evenings in ‘t Pothuys in Utrecht, where they try to bring the Utrecht music scene together. They do this by highlighting small labels. This time Badmintone Records will provide the music and the opportunity to buy stuff.

Where: ‘t Pothuys, Utrecht
Why: Roy Santiago, The Follies, Yoshimi
When: 13 Jan 2009, 10pm

dinsdag 2 december 2008 - 16:13

Follies in de Kikker

Follies in de Kikker

dinsdag 4 maart 2008 - 21:00

The Follies en Eugene Chadbourne

Eugene Chadbouren (USA) - 'the godfather of improvisation madness' ism met DJ DNA & Steven de Bruyn [Rhythm Junks] spelen op dinsdag 4 maart in dB's (Utrecht).

In het voorprogramma staat het Utrechste zang/impro/electronica trio The Follies!

Aanvang 21:00u, 7 euro.
dB's, Cartesiusweg 90a, Utrecht.

vrijdag 1 februari 2008 - 20:00

Experiment bij BADMINTONE NIGHT

Experiment bij BADMINTONE NIGHT